Vittu mä kuolen. En ole tänäänkään saanut mitään aikaiseksi ja nyt on jo valmiiksi huono omatunto huomisesta matikan tentistä. Vittu sentään. Siis eihän tässä voi syyttää ketään muuta kuin itseään, mutta silti. Miksi pitää olla näin saamaton? Tällaisilla heikoilla hetkillä menee lupamaan itselleen, että huomenna kyllä vuoren varmasti, hoidan homman kotio ja vähän enemmänkin. Sitten taas syötetään omatunnolla vanhentuneita lupauksia ja tullaan kipeäksi. Perkele sentään. Ja ennen perjantaita pitäis vielä käydä Kaksosenkin luona. Mh.
Mitä ihmettä olen tänään tehnyt? Litkittänyt teetä, tanssinut, kahvitellu tuntemattoman äijän kanssa, miettiny mihin pitäis tulevaisuudessa mennä ja kaivannut K:a ( <3 ). Surffaillut aivan liikaa netissä ja lukenut aivan liian kauan Voimaa, Hesaria ja muuta turhaa. Matikkaa? Ei. Englantia? Ei. Tekee jo mieli soittaa äidille että peruutetaan koko saatanan hela hoito, kakkuineen kaikkineen. Mh. Mutta tuo pieni skorpioni tuolla sisällä ei anna lupaa, vaan pakottaa jatkamaan. *huokaa* kaipa siitäkin sitten jotain hyötyä on.
Olen koko päivän yrittänyt saada R:ä kiinni, mutta ei, ei voi vastata. Joko se on mulle jostain vihanen tai sit se ei vaan oikeasti ole tavoitettavissa. Mietin myös, että mistä ihmeestä mä olen periny tän mun vilkkaan mielikuvituksen. Mä voisin nyt alta aikayksikön keksiä ainakin kymmenen syytä miksi R ei ole vastannut puhelimeen, tai miksi Jousimies lopulta siltikin ilmestyi kahville tai mitä Kaksonen tekee juuri nyt. Mh.
Luin muuten mielenkiintoisen artikkelin Voimasta; neiti Heli Niskanen oli kirjoittanut artikkelin otsikolla "Oikean naisen mysteeri", joka lähinnä kysy, että mikä se oikea nainen nyt sitten on. Ei saisi olla liian huoramainen mutta ei myöskään liian poikamainen. Ei saisi olla tyrkyttävä mutta ei nuukakaan. Ei saisi olla liian avoin mutta ei liian salaperäinenkään. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mutta mikä sitten todella tekee naisesta "oikean(laisen)" ? Jos multa kysyttäisiin tota, vastaisin varmaankin, että itsenä oleminen. Ei ole olemassa "yhtä oikeaa naista", saatikaan miestä. Media, lehdet, kirjoitukset, julkimot jne. luovat yhdessä tällaista täydellisen naisen ja miehen kuvaa, johon sisältyy suomi-nainen-suomi sanakirjan paksuuden verran ohjeita ja normeja joiden mukaan pitäisi kulkea ja olla. Vittu sentään. Jos en nypi kulmakarvojani, hoida ihoani ja kynsiäni, käytä meikkiä (mutta ei liian voimakkaasti!) tai muuten ulkoista olemustani, luokiteltaisiin minut varmaankin heti joko telaketjufeministiksi tai rekkalesboksi. Ei siinä että siinä olisi mitään pahaa, kukin tavallaan tottakai. Mutta haluan olla oma itseni. Se, että en käy manikyyrissä tai kampaajalla kuukausittain ei tee minusta vielä "ei-naista", vaan lähinnä (mikä minulle ensimmäisenä tulee mieleen) köyhän opiskelijan tai ihmisen, joka ei anna edellä mainituille asioille kauheasti arvoa.
Sain muuten hiljattain selville, että opiskelijoiden tuki ja asumistuki ovat viimeisiä valtion jakamia tukia, joita ei ole nostettu nykyisen elintaso standardin mukaisiksi. Tämä tarkoittaa siis lähinnä sitä, että ne siellä virastossa kuvittelevat että maksan kolmellasadallakahdeksallakympillä vuokrani, ruokani, vaatteeni, opiskelu tavarani ym. Ha ha. Yeah right. En tiedä mikä työttömyyspäiväraha on, tai joku muu vastaava sosiaaliavustus, mutta uskon että silläkin tulisi paremmin toimeen. Ja sitten vielä yhdessä ihmetellään, että miksi yhä vähemmän opiskelijoita opiskelee täysipäiväisesti, miksi nuorten mielenterveys ongelmat ovat kasvaneet, samoin kuin rahaongelmat ja luottotietojen (tai what ever) menetys. Hmp *tuhahtaa*:
Tuntuu, että jotkut eivät vain ymmärrä. Älkääkä nyt käsittäkö väärin, en nyt väitä että meillä suomalaisilla nuorilla menisi paskasti tai olisi asiat huonosti, ei ole. Monilla menee varmaan vieläkin huonommin, mutta silti. Toinen asia mitä olen jo pitkään ihmetellyt, on että miten on mahdollista että Suomen kaltaisessa demokraattisessa valtiossa on ihan oikeasti leipäjonossa tungosta? *pudistelee päätään* en todellakaan ymmärrä. Täällä tunnutaan niin kovaan ääneen mesottavan, että kaikilla on katto pään päällä ja kodittomia on murto-osasta vain murto-osa, ja että kaikilla menee hyvin. Yeah right.
Siinäpä miettimistä.